Nieuwjaar in het buitenland

In het buitenland vieren? Dat is iets wat steeds populairder wordt tegenwoordig. Veel mensen vinden Nieuwjaar in Nederland maar saai en onorigineel. En eigenlijk is het dat ook. In het buitenland wordt nieuwjaar namelijk veel grootser gevierd dan in ons kikkerlandje. We snappen het dus volkomen dat je graag op vakantie wilt met nieuwjaar. Er zijn verschillende manieren waarop je eenvoudig een flitsende nieuwjaar in het buitenland kunt vieren. Een vakantiehuisje huren met oud en nieuw is een top idee. Maar waar? Wij hebben enkele ideeen voor je die je keuze ietsje gemakkelijker kunnen maken.

Zelf met de auto? Wintersport in Oostenrijk!

Wil je het geen volwaardige vakantie maken, maar wil je wel in het buitenland zitten met nieuwjaar? Wat dacht je van Oostenrijk in de sneeuw? Heerlijk op de berg, na het skiën of snowboarden de kroeg in en nieuwjaar vieren. Het is gegarandeerd groot feest en je hebt sneeuwzekerheid, wat ook wel leuk is.

Vliegtuig? New York City!

Heb je wat meer te besteden en wil je graag een unieke experience tijdens nieuwjaar? Dan kun je een ticket naar New York boeken, want daar vindt elke nieuwjaarsnacht de Ball Drop plaats. Een grote bal wordt op Times Square aan een soort grote paal, en tijdens de laatste seconden van oudjaar zal de bal naar beneden zakken. Zodra deze beneden is aangekomen, wordt een gigantisch vuurwerk ontstoken. Heel Times Square barst dan in juichen uit en wenst elkaar Happy Newyear.

De warmte in? Carribean!

Wil je graag een echte tropische nieuwjaar beleven? Kies dan voor Copacabana Beach in Rio de Janeiro! Hier dansen de schaars geklede dames de hele nacht door op het strand, en je kunt er heerlijk in je zwembroek een pilsje vatten. Het is een echte beach party die jaarlijks ruim twee miljoen mensen trekt. Voor 'good luck' kun je nog zeven nieuwjaarswensen doen terwijl je probeert over zeven golven heen te springen. Een absolute happening dus.