Cadeautjes inpakken

Met een geschenk zonder cadeaupapier haal je eigenlijk het hele verrassingselement weg. Het papiertje om je cadeau zorgt voor spanningsopbouw totdat het uitgepakt mag worden. Daarnaast is het natuurlijk leuk om cadeautjes in het zicht neer te leggen, zodat de ontvanger al even kan gissen en denken over wat er misschien wel in zal zitten. Allemaal redenen om een cadeautje mooi in te pakken. Uiteraard kun je kiezen voor het gebruikelijke kerst- of nieuwjaarspapiertje en that's it. Je kunt echter ook je creativiteit de vrije loop laten gaan.

Creatief cadeautjes inpakken

Je kunt iemand blij maken of juist een beetje plagen met een inpakpapier dat is gemaakt van posters. Zo kun je iemand plagen met een Justin Bieber poster waarin je je geschenk inpakt, maar je kunt ook juist een superfan van Taylor Swift blij maken door een dergelijke poster als inpakpapier te gebruiken. Wil je iets meer moeite in het inpakken steken? Kies dan bijvoorbeeld voor het vouwen van een mooi doosje (mits je een klein formaat cadeau hebt). Lintje erom en klaar. Ook kun je stof gebruiken om een geschenk in te verpakken. Ook hier natuurlijk afmaken met een lintje.

Hoe zet je de naam erop?

Heb je geschenken voor meerdere personen? Dan is het erg verstandig om naamkaartjes op de cadeautjes te zetten, zodat je niet het verkeerde geschenk aan de verkeerde persoon geeft. Er zijn enkele creatieve manieren om dit te doen. Zo is het sowieso leuk om een label te maken. Schrijf met een mooi handschrift de naam op een kaartje, doe hier een lintje doorheen en maak het lint vast aan je cadeautje. Ook kun je één letter maken, bijvoorbeeld uit een stuk papier met een mooi dessin. Deze letter bind je dan als het ware op je cadeautje vast.